Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Koszyk jest pusty
Strona główna » URZĄDZENIA PAKUJĄCE I MAGAZYNOWE » URZĄDZENIA PAKUJĄCE » PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300
PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300
PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300
PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300
PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300
PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300

PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 250 zł

Stan produktu: Nowy

Gwarancja: GWARANCJA 1 ROK + 8 LAT WSPARCIA POGWARANCYJNEGO

Cena: 3 600 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300

Wielkość komory: 390 x 295 x 50 mm


Zalety pakowania próżniowego:

  • zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych,
  • wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia,
  • zyski związane z ograniczeniem psucia produktów,
  • opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak,
  • wygoda w transporcie,
  • szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi).
 

Pakowarka próżniowa ma zastosowanie w:

1. Przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:
  • mięso surowe, przetworzone (np. wędliny),
  • półprodukty, przetwory mączne, sery,
  • płyny, warzywa, owoce,
2. Przemyśle elektronicznym,
3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.


Cechy:

  • wykonanie ze stali nierdzewnej,
  • przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania,
  • czytelny i prosty w obsłudze  panel sterowania,
  • małe gabaryty i elegancki design,
  • proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry: czas wypróżniania, czas zgrzewania  temperaturę zgrzewania,
  • możliwość pakowania produktów mokrych, suchych, twardych, miękkich, płynnych, produktów pylących.
Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE: „metoda ta polega na zapakowaniu produktu próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół, jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu,  że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie  w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100º Celsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam  przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:

  • cielęcina                        65 – 68  ºC
  • ryba                               58 – 60 º C
  • wołowina                       58 – 60 º C
  • wieprzowina                  65 – 66 º C
  • drób                               65 – 71 º C
  • warzywa                        80 – 85 º C


Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy "wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.

Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.

Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”

 

Parametry techniczne:

  • Model : DZ-300,
  • Wielkość komory: 390 x 295 x 50 mm,
  • Wymiary zgrzewau: 260 x 8 mm,
  • Typ zgrzewu: pojedynczy rząd,
  • Max długość produktu: 330 mm,
  • Max wysokość produktu: 120 mm,
  • Napięcie: 220/50 60 Hz,
  • Wymiary: 495 x 340 x 375 mm,
  • Waga: 37 kg,
  • Waga z opakowaniem: 45 kg,
  • Wydajność pompy próżniowej 8m3/h,
  • Zużycie prądu: 700 W,
  • Moc silnika: 370 W,
  • Wymiary skrzyni: 600 x 420 x 480 mm.
     

W zestawie:

  • olej, lejek,
  • taśma kanthal,
  • teflon,
  • tacka,
  • literki do nabijania daty na zgrzewie,
  • uszczelka pokrywy.


Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie znajdują się inne profesjonalne urządzenia.

Urządzenie posiada 12-miesięczną gwarancję.

Nasz towar jest wysyłany z Polski.

Do każdego urządzenia wystawiamy paragon lub fakturę VAT

Tel. 735-222-777

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
WORECZKI 20 x 30 cm
szt. Do koszyka
Teflon z klejem 50 mm
szt. Do koszyka
WORECZKI 25 x 35 cm
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu