Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 250 zł
Stan produktu: Nowy
PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA DZ300
Wielkość komory: 390 x 295 x 50 mm
Zalety pakowania próżniowego:
Pakowarka próżniowa ma zastosowanie w:
1. Przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:
Cechy:
W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100º Celsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:
Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy "wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.
Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.
Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”
Parametry techniczne:
W zestawie:
Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie znajdują się inne profesjonalne urządzenia.
Urządzenie posiada 12-miesięczną gwarancję.
Nasz towar jest wysyłany z Polski.
Do każdego urządzenia wystawiamy paragon lub fakturę VAT
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.