Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Koszyk jest pusty
Strona główna » URZĄDZENIA BIUROWE I POLIGRAFICZNE » Pakowarka próżniowa DZ300
Pakowarka próżniowa DZ300Pakowarka próżniowa DZ300Pakowarka próżniowa DZ300Pakowarka próżniowa DZ300
Pakowarka próżniowa DZ300
Pakowarka próżniowa DZ300
Pakowarka próżniowa DZ300
Pakowarka próżniowa DZ300

Pakowarka próżniowa DZ300

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 48 godzin

Koszt wysyłki: od 150 zł

Stan produktu: Nowy

Gwarancja: GWARANCJA 1 ROK + 8 LAT WSPARCIA POGWARANCYJNEGO

Cena: 4 200 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Pakowarka próżniowa DZ 300
 

Zalety pakowania próżniowego:

- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych 

- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia

- zyski związane z ograniczeniem psucia produktów

- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak

- wygoda w transporcie

- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)

Parametry techniczne:

Model : DZ-300
Wielkość komory: 390 x 295 x 50 mm
Wymiary zgrzewu: 260 x 8 mm
Typ zgrzewu: pojedynczy rząd
Max długość produktu: 330 mm
Max wysokość produktu: 120 mm
Napięcie: 220/50 60 Hz
Wymiary: 495 x 340 x 375 mm
Waga: 37 kg
Waga z opakowaniem: 45 kg
Wydajność pompy próżniowej 8m3/h
Zużycie prądu: 700 W
Moc silnika: 370 W
Wymiary skrzyni: 600 x 420 x 480 mm

Urządzenie jest nowe posiada 12 miesięczną gwarancję
Do zakupu dołączamy paragon lub FV

W zestawie

- olej, lejek
- taśma kanthal
- teflon
- tacka
- literki do nabijania daty na zgrzewie
- uszczelka pokrywy

Zastosowanie:

Pakowarka próżniowa ma zastosowanie w :

1. przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:
-  mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)
-  półprodukty, przetwory mączne, sery
-  płyny, warzywa, owoce

2. Przemyśle elektronicznym

3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.


Cechy :

- wykonanie ze stali nierdzewnej
- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania
- czytelny i prosty w obsłudze  panel sterowania
- małe gabaryty i elegancki design
- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania  temperaturę zgrzewania
- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.

- Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE

„Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie.  Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej,  technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów oraz nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu,  że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie  w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam  przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:

                        cielęcina                          65 – 68  ºC

                           ryba                               58 – 60 º C

                      wołowina                          58 – 60 º C

                     wieprzowina                      65 – 66 º C

                          drób                               65 – 71 º C

                        warzywa                          80 – 85 º C

             Gotowaniu  zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna.  W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.

         Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.

         Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu